Ander Nieuws

Oost-Gelders Streektaaldictee
donderdag 26 maart 2020

Op donderdag 26 maart zal het Oost-Gelders Streektaaldictee plaatsvinden bij De Gouden Karper te Hummelo, vanaf 19.15 uur. Dit wordt georganiseerd door de Werkgroep Oost-Gelders Streektaaldictee in samenwerking met het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers (Ecal).

Oost-Gelders Streektaaldictee

 

"An de hand van 'n spölse tekst kriegen de deelnemmers 'n idee wat veur afspraken de WALD-spelling kent."

Via deze link: Uitgangspunten van de WALD-spelling kunt u nagaan wat de WALD-spelling inhoudt. Meer informatie is te vinden op http://streektaaldictee.nl/


Bronckorst - commissie OMD
18 januari 2020OMD Bronckhorst

 

Eind 2019 werd in een informele bijeenkomst van de Stichting Open Monumentendag Bronckhorst (OMD) afscheid genomen van een drietal bestuursleden:
Harry Somsen, Jan Wolters en Jan Berentsen.
De OMD commissie Bronckhorst bestaat op dit moment uit: Han van der Lans (voorzitter) uit Hummelo, Gerda Ellenkamp (penningmeester) uit Vorden, Karel Cornegoor (secretaris) uit Hengelo, Ineke Cornegoor uit Hengelo, Theo Jansen uit Baak en Anton Baars uit Olburgen.

Han van der Lans, die van huis uit kunstgeschiedenis heeft gestudeerd, woont in 'De Goedenberg', een monumentale boerderij op Landgoed Keppel in Hummelo. Han heeft het monument, waar hij samen met zijn partner woont, de afgelopen twee jaar tijdens de Open Monumentendag(en) voor het publiek opengesteld.
Han: "Dit deden wij om de mensen te betrekken en daardoor draagvlak te creëren. Het zou mooi zijn dat er in de toekomst veel meer mensen het monument waarin zij wonen open gaan stellen voor het publiek tijdens de OMD."
De nieuwe voorzitter is ambitieus en wil de stijgende lijn in de bezoekersaantallen van de afgelopen jaren graag voortzetten. Een introductiefilmpje is te vinden op:
https://www.youtube.com/watch?v=ixAZ4y-7YrY
De Open Monumentendagen zijn dit jaar op 12 en 13 september.

Ook geïnteresseerd om als vrijwilliger, op vele vlakken binnen de OMD, of als bestuurslid aan te sluiten, schroom niet om geheel vrijblijvend contact op te nemen met het secretariaat Karel Cornegoor, via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0575-473992.


Ander Nieuws (2019)