Vraagbaak

U kunt op deze website zoeken naar gepubliceerde informatie via het Zoeken-veld rechtsboven.
Wilt u een vraag stellen, dan kunt u een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of u vult uw vraag in in het vragenformulier op de Contact-pagina. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.
U kunt uw vraag ook persoonlijk stellen, door een bezoek aan onze archiefruimte te brengen (Openingstijden).

En wij hebben soms een vraag aan u:
kijkt u maar eens hieronder bij Foto's - Wie-is-wie?

Ook wordt in ons magazine 'de Zwerfsteen' af en toe een foto of afbeelding opgenomen, waarover we een vraag hebben (gekregen).
In 'de Zwerfsteen' 2019-2 is deze foto opgenomen:

Watt en Halfwatt en Iesseldarp

(Klik op de knop hieronder om de afbeelding te vergroten)

• watt-half-watt-iesseldarp

De foto komt uit het fotoalbum van de fam. Aalbers, voorheen fietsenmaker in Toldijk en is ingestuurd door Johan Potman.

Vraag: wat stelt dit voor, waar en wanneer is de foto genomen en wie staan erop?

13-12-2019: HVS kreeg tot nu toe enkele waardevolle reacties:
Eén van Anton Worm: "Iesseldarp" is de naam die de dialectschrijver Frans Roesch (alias Herman van Velzen) aan Steenderen gaf. Mede daarom was de naam van de kortlevende Steenderense carnavalsvereniging "De Iesseldarpers".
En van Rikie Hoefman-Stoelhorst: De foto is gemaakt tijdens een Toldijks feest, in de weide van 'Den Bremer'. Watt en Half-Watt zijn Jaap Stoelhorst en Gerrit van Zoomeren. In de kinderwagen links zit Johan Stoelhorst (zoon van). Onderste rij 2e van rechts is Harman Stegeman, daarnaast zit Bernard Bulten, 3e van rechts. Staand 2e van rechts is Rein Wunderink.
Bertus Rietberg herinnerde zich een gesprek met Bertus Evers: "Tweede van rechts in de achterste rij, met hoge hoed, is mijn vader 'vader Cats', café-houder van café Evers, Johannes Theodorus Evers. Hij overleed in 1961, 89 jaar oud." De foto is vermoedelijk van net na de oorlog ?

Watt en Half-Watt is van oorsprong de naam van een Deens filmduo, dat tussen 1919 en 1940 een aantal komische films heeft gemaakt. Dit tafereel in Toldijk is ongetwijfeld daarop gebaseerd, maar nog niet alles is duidelijk.
Heeft u nog aanvullende informatie, laat het ons weten.

Foto's - Wie is wie?

Herkent u mensen op de foto's of kent u mensen die namen van personen op een bepaalde foto zouden kunnen weten? Ook in de Beeldbank vind u bij sommige foto's onvolledige gegevens.
Weet u iets, mail ons met uw aanvullende informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kom langs op ons archief aan de Burgemeester Smitstraat 19 in Steenderen (Openingstijden).

• Baakse Boys vraagtekens
  • Bronkhorst pomp